Abrikozen: Gouden Parels van de Zomer

Abrikozen zijn de fluweelzachte schatten van de zomer - oranje-goud, zoet en vol van de warmte van de zon. Deze delicate vruchten vragen om perfect timing bij het oogsten voor die optimale balans van zoetheid en textuur.


🍑 Perfect Oogstmoment

Pluk abrikozen wanneer ze:

  • Volledig oranje gekleurd zijn
  • Licht meegeven bij zachte druk
  • Zoete geur afgeven
  • Makkelijk loslaten van de tak

🧊 Korte Bewaring, Snelle Verwerking

Abrikozen zijn 3-5 dagen houdbaar bij kamertemperatuur. Voor langere bewaring: inmaken, drogen of invriezen.


🍽️ 3 Klassieke Abrikoos Recepten

  1. Abrikozenjam - Zelf gemaakt met hele vruchtstukjes
  2. Abrikoos Clafoutis - Franse gebakken vruchtendessert
  3. Gedroogde Abrikozen - Natuurlijke energiesnack

🍑 Zelfpluklocaties waar u zelf abrikozen kunt plukken