Kersen: De Glanzende Juwelen van Mei en Juni

Kersen zijn de eerste grote vruchten van het seizoen - glanzend rood, sappig zoet en het toppunt van zomerse verwennerij. Van zoete Napoleonkersen tot zure kriekjes voor verwerking, elke variëteit brengt zijn eigen charme.


🍒 Het Juiste Plukmoment

Pluk kersen wanneer ze:

  • Volledig gekleurd zijn (rood tot donkerrood)
  • Stevig maar sappig aanvoelen
  • Glanzende huid hebben
  • Zoete geur afgeven bij de steel

Tip: Pluk altijd met steeltje - blijven veel langer goed!


🧊 Korte Houdbaarheidstijd

Kersen zijn 3-5 dagen houdbaar in de koelkast. Eet ze snel voor de beste smaak, of verwerk direct tot:

  • Kersenjam - Zomerconserve
  • Kersenvlaai - Limburgse traditie
  • Kersenlikeur - Voor de winter

🍽️ 3 Klassieke Kersengerechten

  1. Limburgse Kersenvlaai - DE Nederlandse kersenklassieker
  2. Zwarte Woud Taart - Duitse chocolade-kersen combinatie
  3. Kersensap - Verse zomerdrank

🍒 Zelfpluklocaties waar u zelf kersen kunt plukken