Bramen: De Donkere Schatten van de Late Zomer

Bramen zijn de wilde schatten van late zomer - donkerpaars, sappig en vol van intense smaak. Deze samengestelde vruchten groeien aan doorntakken en belonen de moedige plukker met ongeëvenaarde zoet-zure smaak.


🫐 Plukken van Wilde Parels

Zoek naar bramen die:

  • Diep donkerpaars zijn (niet rood!)
  • Makkelijk loslaten bij aanraking
  • Vol en sappig aanvoelen
  • Geen witte/rode delen meer hebben

Let op: Draag dikke kleding - braammstruiken hebben flinke doorns!


🧊 Verwerking en Bewaring

Bramen zijn 2-3 dagen vers houdbaar. Perfect voor:

  • Direct eten - op hun lekkerst
  • Jam maken - klassieke verwerking
  • Invriezen - behoudt smaak uitstekend

🍽️ 3 Heerlijke Braam Recepten

  1. Bramentaart - Met kruimeltopping
  2. Braam-appel Crumble - Warm comfort dessert
  3. Braamijsjes - Zelfgemaakte zomerverfrissing

🫐 Zelfpluklocaties waar u zelf bramen kunt plukken