Er is iets magisch aan het zelf plukken van aardappelen op een Nederlandse boerderij. Met je handen in de aarde wroeten en die verborgen schatten ontdekken geeft een onbeschrijfelijk gevoel van verbinding met de natuur. Neem je familie of vrienden mee voor een gezellige dag buiten, waar jullie samen kunnen graven, lachen en herinneringen maken terwijl jullie je eigen oogst verzamelen.
Eenmaal thuis bieden aardappelen eindeloze mogelijkheden in de keuken. Bewaar ze op een koele, donkere plek en geniet wekenlang van je zelfgeplukte oogst.
Romige aardappelgratin met tijm:
- Snijd aardappelen in dunne plakjes
- Leg ze in een ovenschaal, afgewisseld met lagen room, geraspte kaas en verse tijm
- Bak in de oven tot goudbruin en bubbelend
Knapperige aardappelwedges met rozemarijn:
- Snijd aardappelen in partjes
- Meng met olijfolie, zout, peper en verse rozemarijn
- Rooster in de oven tot ze knapperig zijn
- Serveer met zelfgemaakte knoflooksaus
Voor een verrassende wending, probeer eens een aardappelcocktail! Maak een ‘Earthy Martini’ door aardappelvodka (zelfgemaakt door aardappelen in vodka te laten trekken) te mengen met een scheutje droge vermouth en een takje rozemarijn als garnering. Een onverwachte maar interessante smaaksensatie die je gasten zeker zal verrassen!