Wandel door de velden en ervaar het plezier van het zelf oogsten van asperges! Met je handen in de aarde, op zoek naar die perfecte witte stengels die zich onder het zand verschuilen. Het is een heerlijke activiteit om samen met vrienden of familie te doen - iedereen gewapend met een speciaal aspergesmes, voorzichtig gravend naar deze ‘witte goud’ schatten.
Na een middag oogsten, neem je je verse asperges mee naar huis waar ze de ster van je maaltijd kunnen worden. Probeer deze recepten:
Klassieke asperges met ham
- Kook de asperges 8-10 minuten
- Serveer met gesmolten boter, gekookte ham en gekookte eitjes
- Bestrooi met peterselie voor een frisse toets
Aspergesoep met krokante spekjes
- Fruit ui en knoflook in boter
- Voeg in stukjes gesneden asperges toe en kook in bouillon
- Pureer, voeg room toe en garneer met krokante spekjes
Asperges zijn ook verrassend in een cocktail! Probeer een “Asperge Martini”:
- Schud 50ml gin, 15ml droge vermout en 15ml aspergewater (kookvocht) met ijs
- Zeef in een gekoeld martiniglas
- Garneer met een dunne reep rauwe asperge
Het zelf plukken van asperges is niet alleen een leuke buitenactiviteit, maar verbindt je ook met het seizoen en de Nederlandse landbouwtraditie. Een perfecte manier om de lente te vieren!