Wandel door de kleurrijke rijen van aziatische groenten en laat je zintuigen verwennen door de exotische geuren en levendige kleuren. Het plukken van je eigen aziatische groenten is een heerlijke manier om een middag door te brengen, alleen of met dierbaren. Voel hoe de zon op je huid schijnt terwijl je zorgvuldig paksoi, tatsoi en Chinese kool selecteert. Kinderen vinden het geweldig om op ontdekkingstocht te gaan tussen de verschillende soorten, terwijl ze leren over voedsel dat misschien nieuw voor hen is.
Eenmaal thuis openen deze verse aziatische groenten een wereld aan culinaire mogelijkheden. Bewaar ze in de koelkast, gewikkeld in een vochtige doek, en ze blijven dagenlang knapperig en fris.
Snelle Wokschotel met Verse Aziatische Groenten
- 500g gemengde aziatische groenten (paksoi, tatsoi, Chinese kool)
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 rode peper, in dunne ringen
- 2 el sesamolie
- 1 el sojasaus
- Sesamzaadjes ter garnering
Verhit de olie in een wok, voeg knoflook en peper toe. Roerbak de groenten 2-3 minuten tot ze net gaar zijn. Besprenkel met sojasaus en garneer met sesamzaadjes.
Aziatische Groenten Soep
- 300g gemengde aziatische groenten, grof gesneden
- 1 liter groentebouillon
- 2 cm verse gember, geraspt
- 2 lente-uitjes, in ringetjes
- 100g rijstnoedels
- Limoen en koriander voor garnering
Breng de bouillon met gember aan de kook. Voeg de groenten en noedels toe en laat 3-4 minuten koken. Garneer met lente-ui, limoen en koriander.
Het plukken van aziatische groenten is niet alleen een smakelijk avontuur, maar ook een kans om te ontspannen en te genieten van de buitenlucht. Neem een picknickmand mee en maak er een gezellige dag van. De verse smaken die je thuis op je bord tovert, zullen je herinneren aan de fijne momenten op de boerderij!