Wandel door de geurige velden van basilicum en pluk je eigen verse kruiden! Er is iets bijzonders aan het zelf oogsten van basilicum - de aromatische geur die vrijkomt bij elke aanraking, de zachte blaadjes tussen je vingers. Neem je vrienden of familie mee voor een gezellige middag tussen het groen. Kinderen vinden het geweldig om op ontdekkingstocht te gaan tussen de planten en te leren over waar hun eten vandaan komt.

Eenmaal thuis kun je je vers geplukte basilicum op talloze manieren gebruiken. Maak een klassieke pesto door basilicumblaadjes te mengen met pijnboompitten, Parmezaanse kaas, knoflook en olijfolie. Of verras je gasten met een caprese salade - laagjes tomaat, mozzarella en verse basilicum, besprenkeld met balsamico en olijfolie.

Pasta met basilicum-roomsaus

  • 400g pasta naar keuze
  • 2 handenvol verse basilicum
  • 250ml room
  • 2 teentjes knoflook
  • Parmezaanse kaas
  • Peper en zout

Tomatensoep met basilicum

  • 1kg rijpe tomaten
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • Bosje verse basilicum
  • 500ml groentebouillon
  • Scheutje olijfolie

Voor een verfrissende thee, giet kokend water over enkele basilicumblaadjes en laat 5 minuten trekken. Voeg wat honing toe voor een zoete noot.

En na een lange dag plukken, trakteer jezelf op een Basilicum Smash:

  • 50ml gin
  • Handvol basilicumblaadjes
  • 25ml limoensap
  • 15ml suikersiroop
  • Ijsblokjes
  • Tonic water

Kneus de basilicumblaadjes lichtjes, meng met de andere ingrediënten en geniet van de herinnering aan je dag op de boerderij!