Wandelen tussen de bessenstruiken op een zonnige dag is een heerlijke manier om tijd door te brengen. Het zoeken naar de perfecte, rijpe bessen terwijl je geniet van de frisse buitenlucht geeft een gevoel van verbinding met de natuur. Neem je vrienden of familie mee en maak er een gezellig uitje van - kinderen vinden het geweldig om zelf hun fruit te plukken en direct te proeven!
Eenmaal thuis kun je met je vers geplukte bessen alle kanten op. Bewaar ze in de koelkast of vries ze in voor later gebruik. Bessen zijn perfect voor:
- Jam en compote
- Taarten en desserts
- Smoothies en sappen
- Sauzen bij wild of gevogelte
- Zomerse cocktails
Recept: Zomerse Bessencake
- 200g zelfgeplukte bessen
- 200g bloem
- 150g suiker
- 100g boter
- 2 eieren
- 1 tl bakpoeder
- Snufje zout
Meng alle droge ingrediënten, voeg boter en eieren toe. Vouw voorzichtig de bessen erdoor en bak 45 minuten op 175°C.
Recept: Bessen-balsamico saus
- 300g gemengde bessen
- 2 el balsamicoazijn
- 1 el honing
- Snufje peper
Verwarm alles zachtjes in een pannetje tot de bessen zacht worden. Serveer bij gegrild vlees of kaas.
Bessencocktail
- Handvol verse bessen
- 50ml gin
- 15ml citroensap
- 15ml suikersiroop
- Tonic water
Plet de bessen licht, meng met gin, citroensap en siroop. Schenk in een glas met ijs en top af met tonic.
Het plukken van je eigen bessen is niet alleen een leuke activiteit, maar geeft ook voldoening als je thuis geniet van je zelfgeplukte oogst!