Een dagje uit naar de bloemkoolboerderij is een heerlijke manier om tijd door te brengen in de buitenlucht! Wandel tussen de rijen groene planten en zoek de perfecte bloemkool uit - die stevige, witte ‘roosjes’ die zo kenmerkend zijn. Het is extra leuk om met kinderen te gaan, die kunnen helpen bij het uitkiezen van de mooiste exemplaren. Samen met vrienden wordt het een gezellige activiteit waarbij je kunt bijpraten terwijl je je mandje vult met verse oogst.

Eenmaal thuis kun je veel kanten op met je zelfgeplukte bloemkool:

Romige bloemkoolsoep

  • 1 verse bloemkool
  • 2 uien, fijngesneden
  • 2 aardappelen, in blokjes
  • 1 liter groentebouillon
  • 200ml room
  • Snufje nootmuskaat

Bereidingswijze: Fruit de ui, voeg bloemkool, aardappel en bouillon toe. Kook tot alles zacht is, pureer, voeg room toe en breng op smaak.

Geroosterde bloemkool met kruiden

  • 1 bloemkool in roosjes
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel komijnzaad
  • Verse peterselie
  • Citroenrasp

Bereidingswijze: Meng alle ingrediënten, rooster 25 minuten in de oven op 200°C tot de bloemkool goudbruin is.

Het zelf plukken geeft een extra dimensie aan je maaltijd - je proeft de versheid en de voldoening van je eigen oogst!