Boerenkool plukken: een heerlijk buitenuitje!
Er gaat niets boven een frisse dag op de boerderij, waar je zelf je boerenkool kunt plukken. De knapperige, donkergroene bladeren die tussen je vingers glijden terwijl je de mooiste exemplaren uitkiest - wat een geweldige ervaring! Neem je vrienden of familie mee en maak er een gezellig uitje van. Kinderen vinden het fantastisch om tussen de rijen boerenkoolplanten te speuren naar de perfecte bladeren, terwijl jullie samen genieten van de buitenlucht en het plattelandsleven.
Eenmaal thuis met je vers geplukte boerenkool kun je aan de slag in de keuken. Deze voedzame groente is niet alleen lekker in de traditionele stamppot, maar leent zich voor talloze creatieve gerechten!
Boerenkool-chips met zeezout
- Was en droog de boerenkoolbladeren grondig
- Verwijder de harde stelen
- Scheur in hapklare stukken
- Besprenkel met olijfolie en zeezout
- 10-15 minuten in de oven op 150°C
- Laat afkoelen voor extra knapperigheid
Romige boerenkoolsoep met geroosterde hazelnoten
- Fruit ui en knoflook in boter
- Voeg aardappelblokjes en bouillon toe
- Kook tot de aardappels zacht zijn
- Voeg gesneden boerenkool toe en laat 5 minuten meekoken
- Pureer met een staafmixer
- Werk af met room, peper en zout
- Garneer met geroosterde hazelnoten
Voor de liefhebbers van een verfrissend drankje: probeer eens een Boerenkool Mojito! Stamp wat boerenkoolblaadjes met munt, limoen en rietsuiker, voeg rum en bruiswater toe, en geniet van deze verrassende twist op een klassieke cocktail.
Dus trek je laarzen aan, pak je mand, en ga op pad voor een onvergetelijke boerenkool-plukervaring!