Pluk je eigen cassis: een heerlijk zomeruitje voor jong en oud! Wandel tussen de struiken, geniet van de frisse buitenlucht en vul je mandje met glanzende zwarte bessen. Het is een perfecte activiteit om samen met vrienden of familie te doen - kinderen vinden het geweldig om de kleine vruchtjes te ontdekken en te plukken, terwijl volwassenen kunnen genieten van het rustgevende ritme van het plukken.
Eenmaal thuis kun je met je verse cassis allerlei lekkers maken. De bessen zijn rijk aan vitamine C en hebben een unieke, licht zure smaak die perfect is voor:
Cassis-appeltaart
- 500g verse cassis
- 2 appels, in blokjes
- 200g bloem
- 125g boter
- 100g suiker
- 1 ei
- Snufje kaneel
Meng de cassis met de appels en wat suiker, maak een kruimeldeeg van de overige ingrediënten, en bak op 180°C voor ongeveer 45 minuten.
Cassis-yoghurtijs
- 300g verse cassis
- 500ml Griekse yoghurt
- 150g honing
- Sap van een halve citroen
Pureer de cassis, meng met de andere ingrediënten en draai tot ijs in een ijsmachine of vries in en roer elk half uur door.
Voor een verfrissende cocktail probeer eens deze Cassis Royale:
- 30ml cassislikeur (zelfgemaakt van je pluk!)
- Champagne of prosecco
- Enkele verse cassisbessen ter garnering
Giet de likeur in een champagneglas, vul aan met bubbels en garneer met verse bessen. Proost!