Wandel door de rijen van sappige chinese kool op een van de vele plukboerderijen in Nederland! Er gaat niets boven het gevoel van het selecteren van de perfecte kool, terwijl de frisse buitenlucht je omringt. Neem je vrienden of familie mee voor een gezellige dag vol gelach en herinneringen tussen de groene velden. Kinderen vinden het geweldig om hun eigen groenten te kiezen, en het is een fantastische manier om hen te leren waar ons voedsel vandaan komt.

Eenmaal thuis is chinese kool ongelooflijk veelzijdig in de keuken. Gebruik de knapperige bladeren in een frisse salade, roerbak ze kort voor een snelle bijgerecht, of verwerk ze in een hartige soep voor koude dagen.

Recept: Chinese Kool Roerbak met Gember en Knoflook Ingrediënten:

  • 1 chinese kool, in reepjes
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 stuk gember (3 cm), geraspt
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel sesamolie
  • Sesamzaadjes ter garnering

Bereidingswijze:

  1. Verhit wat olie in een wok
  2. Fruit knoflook en gember kort
  3. Voeg chinese kool toe en roerbak 3-4 minuten
  4. Besprenkel met sojasaus en sesamolie
  5. Garneer met sesamzaadjes en serveer direct

Recept: Romige Chinese Kool Soep Ingrediënten:

  • 1 chinese kool, grof gesneden
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 aardappelen, in blokjes
  • 1 liter groentebouillon
  • 200 ml room
  • Nootmuskaat en peper naar smaak

Bereidingswijze:

  1. Fruit de ui in wat boter
  2. Voeg aardappel, chinese kool en bouillon toe
  3. Kook tot alles zacht is (±20 minuten)
  4. Pureer met een staafmixer
  5. Roer de room erdoor en breng op smaak
  6. Serveer met vers brood

Pluk je eigen chinese kool en ontdek hoe fijn het is om direct van het land naar je bord te koken!