Onder de warme zomerzon, tussen de groene ranken, wacht een heerlijke ervaring op je: het zelf plukken van druiven! Er gaat niets boven het gevoel van een sappige druif die je zelf hebt geplukt. Met vrienden of familie wordt het een gezellige dag vol gelach en zoete ontdekkingen.

Terwijl je door de wijngaard loopt, voel je de zachte aarde onder je voeten en hoor je het zachte geritsel van de bladeren. Kinderen rennen enthousiast tussen de rijen door, op zoek naar de perfecte tros. Het is een fantastische manier om samen tijd door te brengen en tegelijkertijd de verbinding met de natuur te ervaren.

Eenmaal thuis kun je genieten van je oogst op verschillende manieren:

Verse druiven zijn natuurlijk heerlijk als snack, maar je kunt ook:

  • Een kleurrijke fruitsalade maken
  • Ze invriezen voor een verkoelende traktatie
  • Druivensap persen voor een verfrissend drankje

Recept: Druiven-geitenkaas salade

  • Verse geplukte druiven, gehalveerd
  • Gemengde sla
  • Geitenkaas
  • Walnoten, geroosterd
  • Balsamico dressing
  • Meng alles en serveer direct!

Recept: Druiventaart met kaneel

  • 500g verse druiven
  • Bladerdeeg
  • 3 eetlepels suiker
  • 1 theelepel kaneel
  • Citroenrasp
  • Bak op 180°C voor 25-30 minuten

Voor de liefhebbers van een drankje, probeer deze Druiven Mojito:

  • Verse druiven, licht gekneusd
  • Munt
  • Witte rum
  • Limoensap
  • Bruiswater
  • Ijs
  • Stamp de druiven en munt, voeg de andere ingrediënten toe en geniet!

Dus trek je comfortabele schoenen aan, pak een mandje en ga op avontuur in een van de vele Nederlandse druivengaarden. Het is een ervaring die je smaakpapillen zal verwennen en warme herinneringen zal creëren die lang blijven hangen.