Wandel door de kleurrijke velden van eetbare bloemen en laat je zintuigen verwennen door de levendige kleuren en heerlijke geuren. Het plukken van deze smaakvolle bloemen is een heerlijke activiteit voor een zonnige dag, of je nu alleen bent of met vrienden en familie. Kinderen vinden het geweldig om de mooiste bloemen uit te zoeken, terwijl volwassenen kunnen genieten van de rustgevende werking van het buiten zijn.

Eenmaal thuis kun je je geplukte eetbare bloemen op verschillende manieren gebruiken. Versier je salades met kleurrijke bloemblaadjes voor een verrassend effect, of gebruik ze als garnering op taarten en desserts. Je kunt ze ook invriezen in ijsblokjes voor een feestelijke touch aan je drankjes.

Recept: Zomerse salade met eetbare bloemen

  • Verse sla en spinazie
  • Komkommer en avocado in blokjes
  • Geitenkaas
  • Handvol eetbare bloemen (viooltjes, goudsbloemen)
  • Dressing van olijfolie, honing en citroen

Recept: Bloemenomelet

  • 4 eieren
  • Scheutje melk
  • Geraspte kaas
  • Verse kruiden
  • Eetbare bloemen
  • Peper en zout

Voor een verfrissende thee kun je gedroogde bloemblaadjes mengen met groene thee en een vleugje honing.

Bloemen-cocktail: Floral Fizz

  • 50ml gin
  • 25ml vlierbloesem siroop
  • 15ml citroensap
  • Bruiswater
  • IJsblokjes
  • Verse eetbare bloemen ter garnering

Gebruik de bloemen ook in huis als natuurlijke decoratie: maak een prachtig bloemstuk voor op tafel of droog ze om later te gebruiken in kransen of als confetti bij speciale gelegenheden.