Er is iets magisch aan het plukken van je eigen flespompoen op een zonnige herfstdag. De oranje schatten verscholen tussen grote bladeren wachten erop om ontdekt te worden. Neem je kinderen mee en maak er een speurtocht van, of ga met vrienden en geniet van gesprekken terwijl jullie samen de perfecte exemplaren uitkiezen.

De flespompoen, met zijn karakteristieke vorm, is niet alleen leuk om te plukken maar ook veelzijdig in gebruik. Eenmaal thuis kun je deze transformeren tot heerlijke gerechten die het hele gezin zal waarderen.

Recepten om van te smullen:

  • Romige Flespompoensoep

    • 1 flespompoen, in blokjes
    • 2 uien, gesnipperd
    • 2 teentjes knoflook
    • 1 liter groentebouillon
    • 200ml kokosmelk
    • Snufje nootmuskaat
    • Bereiden: Fruit de ui en knoflook, voeg pompoen toe, laat 5 minuten bakken. Giet bouillon erbij, kook tot de pompoen zacht is. Pureer, voeg kokosmelk toe en breng op smaak.
  • Geroosterde Flespompoen met Honing en Tijm

    • 1 flespompoen in partjes
    • 3 eetlepels olijfolie
    • 2 eetlepels honing
    • Verse tijm
    • Zeezout
    • Bereiden: Meng alle ingrediënten, rooster 30 minuten op 200°C tot goudbruin en zacht.

Voor de liefhebbers van een avondlijk drankje, probeer deze Flespompoen Spice Cocktail:

  • 50ml vodka
  • 25ml vers flespompoenpuree
  • 15ml ahornsiroop
  • Snufje kaneel en nootmuskaat
  • IJsblokjes
  • Meng alles in een shaker, schenk in een glas met ijsblokjes en garneer met een kaneelstokje.

Het plukken van flespompoenen is niet alleen een herfstactiviteit, maar een ervaring die alle zintuigen prikkelt en warme herinneringen creëert die lang blijven hangen.