Frambozen plukken is een heerlijke zomeractiviteit die je zintuigen tot leven brengt! Wandel tussen de rijen frambozenstruiken en geniet van de zoete geur die in de lucht hangt. Het is een perfecte manier om een zonnige dag door te brengen, alleen of met dierbaren. Kinderen vinden het geweldig om op zoek te gaan naar de mooiste, rijpste exemplaren, terwijl volwassenen kunnen genieten van de rustgevende werking van het methodisch plukken.
Eenmaal thuis kun je met je vers geplukte frambozen alle kanten op. Bewaar ze in de koelkast voor directe consumptie of vries ze in voor later gebruik. Ze zijn heerlijk als gezonde snack, maar ook perfect als topping voor yoghurt, havermout of ijs.
Frambozen-citroen taart:
- 250g bloem
- 125g koude boter
- 75g suiker
- 1 ei
- Snufje zout
- 400g verse frambozen
- Sap en rasp van 1 citroen
- 100g suiker
- 2 eieren
- 100ml room
Maak eerst een kruimeldeeg, bekleed een taartvorm en blind bak deze. Meng frambozen met citroenrasp, suiker, eieren en room voor de vulling. Giet over de taartbodem en bak 30-35 minuten op 180°C.
Frambozen-balsamico kip:
- 4 kipfilets
- 200g frambozen
- 2 el balsamicoazijn
- 1 el honing
- 1 sjalotje, fijngehakt
- Olijfolie, zout en peper
Bak de kip goudbruin. Pureer frambozen met balsamico en honing. Fruit het sjalotje en voeg de frambozensaus toe. Laat indikken en serveer over de kip.
Frambozen cocktail: Meng 60ml vodka, 15ml limoen, 10ml suikersiroop en 8 geprakte frambozen in een shaker met ijs. Schud goed, zeef in een gekoeld glas en garneer met verse frambozen en munt.
Na een dag frambozen plukken heb je niet alleen een mand vol fruit, maar ook een hoofd vol herinneringen en een hart vol tevredenheid!