Er is iets magisch aan het plukken van je eigen gele bieten op een zonnige dag. De felgele knollen die tussen het groen tevoorschijn komen zijn als kleine schatten in de aarde. Met je handen in de grond, de geur van verse aarde om je heen, vergeet je even alle zorgen. Het is een perfecte activiteit om samen met vrienden of familie te doen - kinderen vinden het geweldig om deze kleurrijke groenten uit de grond te trekken, alsof ze op een schattenjacht zijn!

Eenmaal thuis kun je met je vers geplukte gele bieten aan de slag. Ze zijn niet alleen prachtig om te zien, maar ook ontzettend veelzijdig in de keuken. Hun zoete, aardse smaak maakt ze perfect voor zowel hartige als zoete gerechten.

Geroosterde gele bieten met honing en tijm

  • Schil en snijd de bieten in gelijke stukken
  • Meng met olijfolie, verse tijm, zout en peper
  • Rooster in de oven op 200°C voor 30-35 minuten
  • Besprenkel met een beetje honing voor het serveren

Gele bietensalade met geitenkaas

  • Kook de bieten tot ze zacht zijn
  • Snijd in blokjes en meng met rucola, walnoten en geitenkaas
  • Maak een dressing van balsamicoazijn, olijfolie en een beetje mosterd
  • Garneer met verse peterselie

Als je van cocktails houdt, probeer dan eens deze Gele Biet Gin Fizz:

  • Pers het sap van 1 gele biet
  • Meng met 50ml gin, 15ml citroensap en 10ml suikersiroop
  • Schud met ijs en top af met bruiswater
  • Garneer met een schijfje gele biet en een takje rozemarijn

Het plukken van gele bieten is meer dan alleen een uitje - het is een ervaring die je verbindt met de natuur, met je eten, en met elkaar. Dus trek je laarzen aan en ga op avontuur in de bietenvelden!