Groene asperges plukken: een heerlijk buitenuitje!

Er gaat niets boven het plezier van zelf verse groene asperges plukken op een zonnige dag! Wandelend tussen de rijen asperges, op zoek naar die perfecte stengels die fier uit de aarde steken, creëer je herinneringen die lang bijblijven. Neem je kinderen mee en laat ze ontdekken hoe deze smakelijke groente groeit, of maak er een gezellig uitje van met vrienden. Het rustgevende ritme van het bukken en voorzichtig afsnijden brengt je dichter bij de natuur en het seizoen.

Eenmaal thuis kun je je oogst op talloze manieren bereiden. Groene asperges zijn veelzijdiger dan hun witte neven en hoeven niet geschild te worden - een waar genot voor de thuiskok!

Gegrilde groene asperges met citroen en Parmezaan:

  • Was de asperges en breek de houtige uiteinden af
  • Besprenkel met olijfolie, zout en peper
  • Gril 3-4 minuten tot ze licht gekleurd zijn
  • Afmaken met citroensap en versgeraspte Parmezaanse kaas

Romige asperge-risotto:

  • Snijd de asperges in stukjes van 3 cm
  • Fruit ui en knoflook in boter
  • Voeg risottorijst toe en blus af met witte wijn
  • Voeg geleidelijk warme groentebouillon toe
  • Voeg de asperges toe in de laatste 5 minuten
  • Roer er mascarpone en peterselie door

Groene asperges zijn ook heerlijk in een verfrissende cocktail! Probeer deze Asperge Gin Fizz: pureer een paar gekookte en afgekoelde asperges, meng met gin, vlierbloesemlikeur, limoensap en een scheutje suikersiroop. Aftoppen met bruiswater en garneren met een rauwe aspergetop.

Pluk, geniet, en smul van je zelfgeoogste groene schatten!