Onder de Nederlandse zon, met een mandje in de hand, is er weinig zo verfrissend als het zelf plukken van groenlof op een van de vele plukboerderijen. De knapperige bladeren die tussen je vingers glijden terwijl je de perfecte exemplaren selecteert, brengen een gevoel van verbinding met de aarde. Neem je kinderen mee en laat ze ontdekken hoe hun voedsel groeit, of maak er een gezellig uitje van met vrienden – samen plukken, samen lachen.

Eenmaal thuis ontvouwt groenlof zijn veelzijdigheid in de keuken. De licht bittere smaak voegt karakter toe aan salades en warme gerechten.

Groenlof met geitenkaas en walnoten

  • Verse groenlof, grof gescheurd
  • Zachte geitenkaas
  • Geroosterde walnoten
  • Honing-mosterd dressing
  • Rode ui, dun gesneden

Gestoofde groenlof met spekjes

  • Groenlof, in reepjes
  • Knapperige spekjes
  • Knoflook, fijngehakt
  • Scheutje room
  • Verse nootmuskaat

Voor de liefhebbers van een verrassende borrel, probeer deze Groenlof Gin Fizz:

  • 50ml gin
  • 15ml vers groenlof sap
  • 15ml citroensap
  • 10ml suikersiroop
  • Soda water
  • IJsblokjes
  • Garneer met een blaadje groenlof

Pluk, proef en geniet van de eenvoudige vreugde die groenlof brengt – van het veld tot op je bord!