Wandel door de groene velden en geniet van de frisse geur van groenselderij terwijl je zelf de mooiste stengels uitkiest. Er gaat niets boven het plezier van het zelf plukken van deze knapperige groente! Neem je kinderen mee en laat ze ontdekken hoe groenselderij groeit, of maak er een gezellig uitje van met vrienden. Het samen selecteren van de perfecte stengels zorgt voor verbinding en leuke herinneringen.
Eenmaal thuis kun je jouw vers geplukte groenselderij op talloze manieren gebruiken. De knapperige stengels zijn heerlijk als gezonde snack met een dip van hummus of yoghurt. Ook in salades geeft het een verfrissende smaak en textuur.
Romige groenselderijsoep:
- 500g groenselderij, in stukjes
- 2 aardappelen, geschild en in blokjes
- 1 ui, fijngesneden
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 liter groentebouillon
- 100ml room
- Olijfolie, zout en peper naar smaak
Fruit de ui en knoflook in olijfolie, voeg groenselderij en aardappel toe en bak 5 minuten. Giet de bouillon erbij en laat 20 minuten sudderen. Pureer de soep, roer de room erdoor en breng op smaak.
Groenselderij-waldorfsalade:
- 4 stengels groenselderij, in plakjes
- 2 appels, in blokjes
- 100g walnoten, grof gehakt
- 50g rozijnen
- 3 eetlepels mayonaise
- 1 eetlepel yoghurt
- 1 theelepel honing
- Citroensap naar smaak
Meng alle ingrediënten in een kom. Maak een dressing van mayonaise, yoghurt, honing en citroensap. Meng alles goed door elkaar en laat even koelen voor serveren.
Voor een verfrissende cocktail kun je een Bloody Mary maken met een stengel groenselderij als garnering, of probeer deze Groenselderij Gin Fizz:
- 50ml gin
- 25ml vers groenselderijsap
- 15ml limoensap
- 10ml suikersiroop
- Sodawater
- IJsblokjes
Shake alle ingrediënten behalve de soda met ijs, zeef in een glas met ijsblokjes, top af met sodawater en garneer met een stengel groenselderij.
Groenselderij is ook perfect voor een rustgevende thee. Kook enkele stengels in water, voeg wat honing en citroen toe, en geniet van een kalmerend drankje na een dag vol plukplezier!