Onder de zomerzon, tussen de groene rijen, wacht een bijzondere ervaring op je: het plukken van jostabessen! Deze sappige besjes, een kruising tussen zwarte bes en kruisbes, bieden een heerlijk uitje voor jong en oud. Met je mandje in de hand en de geur van het platteland om je heen, kun je urenlang genieten van het selecteren van de perfecte besjes. Kinderen vinden het geweldig om de donkere pareltjes te ontdekken tussen het gebladerte, terwijl volwassenen kunnen ontspannen en bijpraten tijdens deze rustgevende activiteit.

Neem je vrienden mee voor een gezellige middag of maak er een familie-uitstapje van - het plukken van jostabessen creëert onvergetelijke herinneringen. De lichte inspanning in de buitenlucht, het gevoel van voldoening bij elke gevulde emmer, en natuurlijk het vooruitzicht van al het lekkers dat je thuis gaat maken!

Eenmaal thuis kun je met je oogst alle kanten op. Jostabessen zijn veelzijdig en kunnen verwerkt worden in:

Jostabessen-citroen jam:

  • 500g jostabessen
  • 400g geleisuiker
  • Sap en rasp van 1 citroen
  • Kook de bessen met suiker en citrus tot een smeuïge jam

Romige jostabessen-taart:

  • 250g jostabessen
  • 200g bloem
  • 150g boter
  • 3 eieren
  • 100g suiker
  • Vanille naar smaak
  • Bak een luchtige taartbodem en bedek met een romige vulling en verse bessen

Voor een verfrissende zomerse drank, probeer deze Jostabessen Spritz:

  • Handvol geprakte jostabessen
  • 40ml gin
  • 15ml vlierbloesemlikeur
  • Tonic water
  • IJsblokjes en munt ter garnering

Na een dag plukken is er niets fijner dan te genieten van je zelfgeplukte schatten. Of je nu kiest voor een zoete lekkernij, een frisse cocktail of gewoon een handvol verse bessen - de smaak van zelfgeplukte jostabessen is onvergelijkbaar met wat je in de winkel vindt. Pluk, proef en geniet!