Wandel door de groene velden en geniet van het plezier van het plukken van je eigen kapucijners! Deze smakelijke peulvruchten bieden een heerlijke ervaring voor jong en oud. Neem je kinderen, vrienden of familie mee en maak er een gezellig uitje van. Het zoeken naar de perfecte peulen tussen het groen heeft iets rustgevends en tegelijkertijd opwindends - elke volle peul is een kleine overwinning!
Eenmaal thuis kun je je vers geplukte kapucijners op verschillende manieren bereiden. Ze zijn perfect voor hartige gerechten en geven een authentieke smaak aan je maaltijden.
Kapucijner stoofpot met rookworst:
- 500g verse kapucijners
- 1 rookworst
- 2 uien, gesnipperd
- 2 wortelen, in blokjes
- 2 aardappelen, in blokjes
- 1 laurierblad
- Snufje nootmuskaat
- Zout en peper naar smaak
Fruit de uien aan, voeg groenten toe en stoof kort. Voeg kapucijners, kruiden en water toe. Laat 30 minuten sudderen. Voeg de rookworst toe en warm nog 10 minuten door.
Zomerse kapucijner salade:
- 400g verse kapucijners (kort gekookt)
- 1 rode ui, fijngesneden
- 1 komkommer, in blokjes
- 200g cherrytomaatjes, gehalveerd
- 100g feta, verkruimeld
- Dressing van olijfolie, citroensap, honing, mosterd
Meng alle ingrediënten en besprenkel met de dressing. Laat even intrekken voor de beste smaak.
Voor een verrassende twist kun je ook een kapucijner cocktail proberen! Maak een puree van gekookte kapucijners, meng met wodka, een scheutje room en wat honing. Garneer met een takje munt voor een unieke aperitief die zeker indruk maakt op je gasten.
Het plukken van kapucijners is niet alleen leuk, maar ook een mooie manier om contact te maken met waar ons voedsel vandaan komt. Dus trek je laarzen aan, pak je mandje en geniet van een dag in de buitenlucht terwijl je deze veelzijdige peulvruchten verzamelt!