Onder de zomerzon, tussen de bomen, wacht een heerlijke ervaring op je: zelf kersen plukken! Met je vingers die rood kleuren terwijl je de sappige vruchten van de takken haalt, beleef je een moment van pure ontspanning. Neem je familie of vrienden mee en maak er een gezellige dag van - kinderen vinden het geweldig om de hoogste kersen te ontdekken, terwijl volwassenen kunnen genieten van het rustgevende ritme van het plukken.
Eenmaal thuis kun je genieten van je oogst op talloze manieren. Verse kersen zijn natuurlijk heerlijk om zo te eten, maar je kunt ook creatief worden in de keuken!
Kersenjam met vanille
- 1 kg kersen, ontpit
- 750 g geleisuiker
- Sap van 1 citroen
- 1 vanillestokje, opengesneden
- Snufje zout
Kook alles samen tot de gewenste dikte en bewaar in gesteriliseerde potten.
Kersen-amandeltaart
- 500 g kersen, ontpit
- 200 g bloem
- 125 g boter
- 100 g suiker
- 100 g gemalen amandelen
- 2 eieren
- Snufje kaneel
Maak een deeg, bedek met kersen en amandelmengsel, en bak op 180°C voor 35 minuten.
Voor een verfrissende zomerdrank, probeer deze kersencocktail:
Kersen Mojito
- 6 kersen, ontpit en gehalveerd
- 2 limoenen in partjes
- Verse munt
- 50 ml witte rum
- Bruiswater
- IJsblokjes
Plet de kersen met munt en limoen, voeg rum toe, vul aan met bruiswater en geniet!