Ah, de geur van verse knoflook! Er gaat niets boven het plezier van het zelf plukken van deze aromatische bol op een van de vele knoflookboerderijen in Nederland. Wandel tussen de rijen planten, voel de aarde onder je vingers en geniet van de frisse lucht terwijl je de perfecte knoflookbollen selecteert.
Het plukken van knoflook is een geweldige activiteit voor het hele gezin. Kinderen vinden het fantastisch om op zoek te gaan naar de grootste bollen, terwijl volwassenen kunnen genieten van de rustgevende werking van het buiten zijn. Neem een picknick mee en maak er een heerlijk dagje uit van!
Eenmaal thuis kun je je vers geplukte knoflook op talloze manieren gebruiken. Geroosterde knoflook is een ware traktatie - snijd de bovenkant van een hele bol af, besprenkel met olijfolie, wikkel in aluminiumfolie en rooster in de oven tot hij zacht en zoet is. Perfect om uit te knijpen op vers brood!
Probeer deze heerlijke recepten met je zelfgeplukte knoflook:
Knoflook-rozemarijn aardappeltjes:
- 500g kleine aardappeltjes
- 4 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 takjes rozemarijn
- Olijfolie, zout en peper
- Alles mengen, 30 minuten roosteren op 200°C
Pasta Aglio e Olio:
- 400g spaghetti
- 6 teentjes knoflook, in dunne plakjes
- Rode pepervlokken
- Peterselie, fijngehakt
- Kook de pasta, bak de knoflook goudbruin in olijfolie, meng alles samen
Voor een verfrissende thee, probeer:
- 1 teentje knoflook, in plakjes
- Schijfje citroen
- Honing naar smaak
- Laat 5 minuten trekken in heet water
En voor de liefhebbers van cocktails, een Bloody Mary met knoflook-infusie:
- 50ml wodka (24 uur geïnfuseerd met 2 teentjes knoflook)
- 120ml tomatensap
- Citroensap, worcestersaus, tabasco
- Garneren met selderij en een knoflookteentje
Dus trek je laarzen aan, pak je mandje en ga op avontuur naar een knoflookboerderij. Je zintuigen zullen je dankbaar zijn!