Wandel door de velden van komkommerkruid en ervaar de vrolijke sfeer terwijl je deze heerlijke kruiden plukt! Met zijn frisse komkommeraroma is het een geweldige activiteit om samen met vrienden of familie te doen. Kinderen vinden het fantastisch om de blauwe sterretjesbloemen te ontdekken tussen het groen.
Eenmaal thuis kun je komkommerkruid op verschillende manieren gebruiken. De jonge blaadjes geven een verfrissende komkommersmaak aan salades en sandwiches. De prachtige blauwe bloemen zijn niet alleen eetbaar maar ook prachtig als garnering op koude gerechten.
Komkommerkruid-limonade:
- 2 handenvol komkommerkruidblaadjes
- 1 citroen, in schijfjes
- 2 eetlepels honing
- 1 liter water
- IJsblokjes
- Enkele bloemen ter decoratie
Komkommerkruid-roomkaas spread:
- 200g roomkaas
- 2 eetlepels fijngehakte komkommerkruidblaadjes
- 1 teentje knoflook, geperst
- Peper en zout naar smaak
- Citroensap
Voor een verfrissende thee: giet heet water over verse komkommerkruidblaadjes en laat 5 minuten trekken. Voeg wat citroenschil toe voor extra smaak.
Komkommerkruid Gin Fizz:
- 50ml gin
- 15ml vers citroensap
- 10ml suikersiroop
- Handvol komkommerkruidblaadjes, licht gekneusd
- Sodawater
- IJsblokjes
- Garneer met komkommerkruidbloemen
De blauwe bloemen zijn ook prachtig in kleine vaasjes of als onderdeel van een wildplukboeket. Droog de bloemen om ze te bewaren voor decoratie in huis of om ze te gebruiken in zelfgemaakte zeep of badzouten.