Wandel door de zilte velden en pluk je eigen lamsoor, een heerlijke zeegroente die je culinaire avonturen naar een hoger niveau tilt! Het verzamelen van deze knapperige, zoutminnende plant is een fantastische buitenactiviteit die je zintuigen prikkelt. Met familie of vrienden tussen de paarse bloemetjes struinen terwijl de zeewind door je haren waait - wat een verfrissende ervaring!

Eenmaal thuis kun je met je vers geplukte lamsoor allerlei smakelijke gerechten bereiden. De jonge, malse stengels zijn perfect voor in salades of als bijgerecht bij vis.

Lamsoor met gamba’s en knoflook

  • 300g verse lamsoor
  • 12 grote gamba’s
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • Scheutje witte wijn
  • Olijfolie
  • Zeezout en peper

Bak de gamba’s kort in olijfolie met knoflook, blus af met witte wijn. Voeg de lamsoor toe en roerbak 2 minuten tot deze net geslonken is. Serveer direct!

Aardappelsalade met lamsoor en gerookte makreel

  • 500g krieltjes
  • 200g lamsoor
  • 150g gerookte makreel
  • 1 rode ui, fijngesnipperd
  • Dressing van yoghurt, mosterd en dille

Kook de krieltjes, meng alle ingrediënten en serveer lauwwarm of koud.

Voor een verrassende cocktail, probeer deze Zilte Zeebries:

  • 50ml gin
  • 15ml vlierbloesemlikeur
  • Tonic water
  • IJsblokjes
  • Enkele blaadjes lamsoor en een takje als garnering

De lamsoor geeft een subtiele zilte smaak die prachtig harmonieert met de botanische tonen van de gin!

Pluk, geniet, en laat je verrassen door deze veelzijdige zeegroente die zowel in de keuken als in je glas een ware smaaksensatie biedt!