Wandel door de geurige rijen van laurierbomen, waar de glanzende bladeren je uitnodigen om ze te plukken. Er gaat niets boven het zelf oogsten van verse laurier, terwijl de aromatische geur je zintuigen prikkelt. Neem je vrienden of familie mee voor een gezellige dag op de boerderij, waar jullie samen kunnen genieten van de buitenlucht terwijl je de mooiste laurierbladeren uitkiest.
Eenmaal thuis kun je je vers geplukte laurier op verschillende manieren gebruiken. Hang een bosje te drogen in je keuken voor een heerlijke geur én directe beschikbaarheid tijdens het koken. De bladeren geven een warm, aromatisch accent aan stoofschotels, soepen en sauzen.
Mediterrane stoofpot met laurier:
- 500g rundvlees in blokjes
- 2 uien, gesnipperd
- 3 teentjes knoflook
- 3 verse laurierblaadjes
- 400g tomatenblokjes
- 200ml rode wijn
- Rozemarijn en tijm naar smaak
Laurierthee voor verkoudheid:
- 3 verse laurierblaadjes
- 1 kaneelstokje
- Schijfje citroen
- Honing naar smaak
- 250ml kokend water
Voor een verrassende twist kun je laurier ook in cocktails gebruiken! Probeer deze Laurier Gin Fizz:
- 50ml gin
- 15ml lauriersiroop (suikerwater met laurierblad getrokken)
- 15ml vers citroensap
- Sodawater
- IJsblokjes
- Garneer met een laurierblaadje
Decoratief is laurier ook een aanwinst - vlecht een krans van takjes voor aan je voordeur of gebruik losse blaadjes in potpourri mengsels voor een subtiele, kruidige geur in huis. De combinatie van zelf plukken en veelzijdig gebruik maakt laurier tot een fantastische oogst voor elke seizoen!