Een dagje uit naar de mosterdbladvelden is een heerlijke manier om te genieten van de buitenlucht! Wandel tussen de frisse groene blaadjes en pluk je eigen mosterdblad, terwijl je geniet van het rustgevende ritme van het selecteren van de mooiste exemplaren. Neem je vrienden of familie mee voor een gezellige middag vol gelach en gesprekken tussen het plukken door.
Eenmaal thuis kun je je vers geplukte mosterdblad op verschillende manieren gebruiken. De pittige, peperige smaak maakt het perfect voor:
Salades: Meng jonge mosterdblad met andere slasoorten voor een spannende twist aan je maaltijd. Sandwiches: Leg wat blaadjes op je boterham met kaas voor extra smaak. Soepen: Voeg op het laatste moment wat fijngesneden mosterdblad toe als garnering.
Recept: Aardappelsalade met mosterdblad
- 500g gekookte aardappelen in blokjes
- 100g vers geplukte mosterdblad, grof gesneden
- 2 lente-uitjes, fijngesneden
- 3 el mayonaise
- 1 el mosterd
- Zout en peper naar smaak
Meng alle ingrediënten voorzichtig door elkaar en laat een uurtje in de koelkast staan voor de beste smaak.
Recept: Mosterdblad-pesto
- 100g vers mosterdblad
- 50g pijnboompitten
- 50g geraspte Parmezaanse kaas
- 2 teentjes knoflook
- 100ml olijfolie
- Snufje zout
Blend alle ingrediënten tot een gladde pasta. Heerlijk over pasta of als dip!
Mosterdblad-cocktail: Pittige Gin Fizz
- 50ml gin
- 15ml vers limoensap
- 10ml suikersiroop
- 5-6 mosterdblad blaadjes
- Sodawater
- IJsblokjes
Kneus de mosterdblad lichtjes in een glas, voeg de gin, limoensap en suikersiroop toe. Vul aan met ijs en sodawater voor een verfrissende drank met een pittige ondertoon!