Een dagje uit naar de nigella-velden is een heerlijke ervaring voor jong en oud! Wandel tussen de prachtige blauwe of witte bloemen en pluk je eigen nigella’s (ook wel juffertje-in-het-groen genoemd). Het rustgevende geluid van zoemende bijen en de geur van de bloemen maken het tot een ontspannende activiteit.

Neem je vrienden of familie mee en maak er een gezellige middag van. Kinderen vinden het geweldig om de bijzondere zaaddozen te ontdekken, terwijl volwassenen kunnen genieten van de serene omgeving. Vergeet niet een picknick mee te nemen!

Eenmaal thuis kun je de nigella’s op verschillende manieren gebruiken:

Als decoratie:

  • Droog de zaaddozen voor prachtige droogboeketten
  • Combineer verse nigella’s met veldbloemen voor een rustiek boeket
  • Verwerk de gedroogde zaaddozen in een krans voor aan de deur

De zwarte zaadjes (ook bekend als zwarte komijn) zijn heerlijk in gerechten:

Nigella-brood met honing

  • 500g bloem
  • 7g gist
  • 300ml lauw water
  • 2 el honing
  • 2 el nigellazaadjes
  • Snufje zout
  • Olijfolie

Meng alle ingrediënten, kneed tot een soepel deeg. Laat rijzen, vorm een brood en bestrooi met extra nigellazaadjes. Bak 30 minuten op 200°C.

Geroosterde wortels met nigella

  • 500g wortels
  • 2 el olijfolie
  • 1 el nigellazaadjes
  • 1 tl komijn
  • Zout en peper
  • Verse peterselie

Rooster de wortels 25 minuten op 200°C met olie en kruiden. Bestrooi met nigellazaadjes en peterselie.

Verfrissende nigella-thee

  • 1 tl nigellazaadjes
  • Schijfje citroen
  • Honing naar smaak
  • 250ml kokend water

Laat 10 minuten trekken en geniet!

Nigella Gin Fizz

  • 50ml gin
  • 15ml vers citroensap
  • 10ml suikersiroop met nigellazaadjes
  • Tonic water
  • IJsblokjes
  • Citroenplakje en nigellabloem als garnering

Maak eerst de siroop door 1 el nigellazaadjes te koken met suiker en water. Meng alle ingrediënten en top af met tonic. Een verrassende dorstlesser na een dag nigella plukken!