Een dagje uit naar de palmkoolboerderij is een heerlijke manier om tijd door te brengen in de buitenlucht! Wandel tussen de rijen palmkool en geniet van het selecteren van de mooiste exemplaren. Het plukken van deze bijzondere groente is niet alleen ontspannend, maar ook een leuke activiteit om samen met vrienden of familie te doen. Kinderen vinden het geweldig om hun eigen groenten te ‘oogsten’ en leren meteen waar hun eten vandaan komt.
Eenmaal thuis kun je met je vers geplukte palmkool aan de slag in de keuken. De knapperige bladeren zijn veelzijdig en passen in talloze gerechten.
Romige palmkoolsoep met knoflook Ingrediënten:
- 500g verse palmkool
- 2 aardappelen
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 liter groentebouillon
- 200ml room
- Olijfolie, zout en peper
Bereiding:
- Fruit de ui en knoflook in olijfolie
- Voeg in blokjes gesneden aardappel en palmkool toe
- Giet de bouillon erbij en laat 20 minuten sudderen
- Pureer het geheel en roer de room erdoor
- Breng op smaak met zout en peper
Gebakken palmkool met pijnboompitten Ingrediënten:
- 400g palmkool
- 3 eetlepels olijfolie
- 50g pijnboompitten
- 1 citroen (sap en rasp)
- Zeezout
Bereiding:
- Was de palmkool en snijd in reepjes
- Verhit olijfolie in een wok of grote pan
- Bak de palmkool 5-7 minuten tot deze zacht wordt
- Rooster de pijnboompitten licht in een droge pan
- Meng alles samen met citroensap, rasp en zeezout
Palmkool is ook heerlijk in een verfrissende cocktail! Probeer deze Groene Tuin Mojito:
- Stamp 5 blaadjes palmkool met munt, limoen en rietsuiker
- Voeg crushed ice, witte rum en bruiswater toe
- Garneer met een takje palmkool en een schijfje limoen
Of je nu geniet van een gezellige plukdag of van de smaakvolle gerechten die je ermee maakt, palmkool brengt een vleugje groen geluk in je leven!