Pluk je eigen pepers! Een heerlijk avontuur op de Nederlandse boerderijen waar je zelf je favoriete pepers kunt plukken. Voel de zon op je huid terwijl je tussen de kleurrijke planten loopt, op zoek naar de perfecte exemplaren. Neem je vrienden of familie mee voor een pittige uitdaging - wie durft de heetste peper te proeven?

Het zelf plukken van pepers is niet alleen een leuke activiteit, maar geeft ook voldoening als je thuis komt met je eigen oogst. De frisse geur en de levendige kleuren brengen de boerderij direct naar je keuken.

Eenmaal thuis kun je met je verse pepers aan de slag:

  • Droog ze voor later gebruik
  • Maak je eigen chiliolie
  • Verwerk ze in sauzen of marinades
  • Vries ze in voor de wintermaanden

Recept: Zelfgemaakte Sambal

  • 250g verse pepers
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 sjalotjes
  • 1 limoen (sap)
  • 2 el suiker
  • 1 tl zout
  • 3 el neutrale olie

Recept: Gevulde Puntpaprika’s

  • 8 zoete puntpaprika’s
  • 200g geitenkaas
  • 100g pijnboompitten
  • Verse basilicum
  • Olijfolie
  • Honing

Cocktail: Vurige Margarita

  • 50ml tequila
  • 25ml limoensap
  • 15ml agavesiroop
  • 1 rode peper, in stukjes
  • IJsblokjes
  • Zout voor de rand

Meng de ingrediënten, laat de peper even trekken voor de juiste pit, en geniet van deze vurige versnapering na een dag pepers plukken!