Wandelen tussen de perenbomen, met de zon die door de bladeren schijnt, is een heerlijke manier om een middag door te brengen. Het plukken van peren is een geweldige activiteit voor het hele gezin - kinderen vinden het fantastisch om op zoek te gaan naar de perfecte peer, terwijl volwassenen kunnen genieten van de rust en het buitenleven. Neem een mandje mee en vul het met sappige peren terwijl je lacht en verhalen deelt met vrienden of familie.
Eenmaal thuis kun je je vers geplukte peren op verschillende manieren gebruiken. Ze zijn natuurlijk heerlijk vers, maar ook perfect voor het maken van jam, compote of gebak. Bewaar ze op een koele plek en geniet er wekenlang van!
Perenchutney met gember en kaneel
- 1 kg rijpe peren, geschild en in blokjes
- 2 uien, fijngesneden
- 100g bruine suiker
- 100ml appelciderazijn
- 1 el versgeraspte gember
- 1 kaneelstokje
- Snufje zout
Fruit alle ingrediënten samen in een pan tot de peren zacht zijn en het mengsel is ingedikt. Laat afkoelen en serveer bij kaas of vlees.
Perentaart met amandelen
- 4-5 rijpe peren
- 200g bloem
- 100g boter
- 75g suiker
- 100g gemalen amandelen
- 2 eieren
- Snufje zout
Maak een deeg van bloem, boter, 50g suiker en zout. Bekleed een taartvorm. Meng amandelen, eieren en resterende suiker voor de vulling. Leg perenpartjes op het deeg, giet het amandelmengsel erover en bak 35-40 minuten op 180°C.
Peren-gembertini
- 50ml perenlikeur
- 25ml wodka
- 15ml vers perensap
- 10ml gembersiroop
- IJsblokjes
- Perenplakje ter garnering
Schud alle ingrediënten met ijs in een cocktailshaker. Zeef in een gekoeld martiniglas en garneer met een dun perenplakje.