Peterselie plukken: een heerlijk groen avontuur!

Er gaat niets boven het plukken van verse peterselie op een zonnige dag! Wandelend tussen de groene rijen, met de geur van verse kruiden in de lucht, beleef je een echt stukje natuur. Neem je kinderen mee en laat ze ontdekken hoe deze krachtige groene blaadjes groeien, of maak er een gezellig uitje van met vrienden.

Het zelf plukken van peterselie is niet alleen leuk, maar geeft ook voldoening. De frisgroene blaadjes tussen je vingers voelen, zorgvuldig selecteren welke je meeneemt - het is bijna meditatief. En het mooiste? Thuis heb je een bos vol smaak en gezondheid!

Wat te doen met je vers geplukte peterselie?

In de keuken is peterselie onmisbaar! Fijngehakt over aardappelen, door salades of als garnering - het geeft direct een frisse smaakexplosie. Bewaar wat je niet direct gebruikt in een glas water of droog de blaadjes voor later gebruik.

Recept: Aardappelsalade met peterselie

  • 500g gekookte aardappelen
  • 1 bosje vers geplukte peterselie
  • 2 lente-uitjes
  • 3 el olijfolie
  • 1 el mosterd
  • Zout en peper naar smaak

Snijd de aardappelen in blokjes, hak de peterselie en lente-ui fijn. Meng alle ingrediënten en laat even intrekken voor de beste smaak!

Recept: Peterselie-citroen pasta

  • 400g spaghetti
  • 1 grote bos peterselie
  • 3 teentjes knoflook
  • Schil van 1 citroen
  • 50g Parmezaanse kaas
  • 4 el olijfolie

Kook de pasta, pureer peterselie met knoflook, citroenschil en olie. Meng met de pasta en bestrooi met kaas!

Peterseliethee voor verkwikking Giet kokend water over verse peterselieblaadjes, laat 5 minuten trekken, zeef en voeg eventueel honing toe. Verrassend verfrissend!

Groene Peterselie Cocktail

  • 30ml gin
  • 15ml vers peterseliesap
  • 15ml limoensap
  • 10ml suikersiroop
  • Tonic water

Shake alle ingrediënten behalve tonic met ijs, zeef in een glas met ijsblokjes en top af met tonic. Garneer met een peterselietakje!

Pluk, geniet, en proef de pure smaak van zelfgeplukte peterselie!