Rabarber plukken: een heerlijk avontuur voor jong en oud! Wandel door de velden, voel de zon op je huid en geniet van het gezelschap van vrienden of familie terwijl jullie samen de perfecte stengels uitkiezen. De frisgroene bladeren en felrode stengels maken het makkelijk om de rijpste exemplaren te spotten. Kinderen vinden het geweldig om de grote bladeren te ontdekken en de stengels voorzichtig los te trekken.

Eenmaal thuis kun je met je verse oogst aan de slag. Rabarber is veelzijdig in de keuken!

Klassieke rabarbertaart:

  • 500g rabarberstengels in stukjes
  • 200g suiker
  • 125g boter
  • 200g bloem
  • 1 ei
  • Snufje zout
  • Vanille naar smaak

Rabarber-aardbeien jam:

  • 500g rabarber
  • 250g aardbeien
  • 400g geleisuiker
  • Sap van een halve citroen

Voor een verfrissende zomerdrank kun je rabarbersiroop maken door stengels met suiker en water te koken en te zeven. Meng met bruiswater of gebruik in een cocktail!

Rabarber Gin Fizz:

  • 40ml gin
  • 30ml rabarbersiroop
  • 15ml citroensap
  • Bruiswater
  • IJsblokjes
  • Garneer met een reepje rabarber

De plukervaring is extra bijzonder in de ochtend wanneer de dauw nog op de planten ligt. Neem een mandje mee en trek comfortabele schoenen aan. Het samen plukken schept een band en levert prachtige herinneringen op, terwijl je alvast kunt fantaseren over alle lekkernijen die je gaat maken!