Een dagje uit naar de suikerbietenvelden is een heerlijke activiteit voor jong en oud! Wandel tussen de rijen groene bladeren en graaf zelf je suikerbieten op - het geeft een bijzondere voldoening om deze zoete schatten eigenhandig uit de grond te trekken. Neem je vrienden of familie mee en maak er een gezellige competitie van: wie vindt de grootste biet? De kinderen zullen versteld staan van deze wonderlijke knollen die zo zoet kunnen smaken.

Eenmaal thuis kun je je zelfgeplukte suikerbieten op verschillende manieren verwerken. Ze zijn verrassend veelzijdig in de keuken! Probeer deze recepten eens:

Geroosterde suikerbiet met tijm en honing:

  • Schil en snijd de bieten in blokjes
  • Meng met olijfolie, verse tijm, zout en peper
  • Rooster 30 minuten in de oven op 200°C
  • Besprenkel met een beetje honing voor het serveren

Suikerbietensoep met appel en kaneel:

  • Fruit ui en knoflook in boter
  • Voeg in blokjes gesneden suikerbiet en appel toe
  • Breng op smaak met kaneel, nootmuskaat en een snufje zout
  • Voeg groentebouillon toe en laat 25 minuten sudderen
  • Pureer tot een gladde soep en werk af met een scheutje room

Voor de liefhebbers van mixologie is er de Suikerbiet Mojito:

  • Maak een siroop van suikerbietensap en suiker
  • Meng in een glas met verse munt, limoen, witte rum en crushed ice
  • Top af met bruiswater en garneer met een schijfje limoen

Het plukken van suikerbieten is niet alleen een leuke buitenactiviteit, maar geeft ook voldoening als je je eigen oogst verwerkt tot iets lekkers. Dus trek je laarzen aan en ga op avontuur in de suikerbietenvelden!