Wandelen door de geurige velden van tijm is een heerlijke ervaring die je zintuigen tot leven brengt! Met je vingers door de kleine blaadjes gaan terwijl de aromatische geur vrijkomt, geeft een onmiddellijk gevoel van verbinding met de natuur. Neem je vrienden of familie mee voor een middag tijm plukken en geniet samen van het buitenleven en de rustgevende werking van deze veelzijdige kruiden.

Eenmaal thuis kun je je vers geplukte tijm op talloze manieren gebruiken. Hang bosjes ondersteboven om te drogen voor later gebruik, of verwerk ze direct in je favoriete gerechten. Tijm geeft een warme, aardse smaak aan vlees, groenten en sauzen.

Recept: Citroen-tijm kip uit de oven

  • 4 kippenbouten
  • 3 takjes verse tijm
  • 1 citroen, in plakjes
  • 2 teentjes knoflook
  • Olijfolie, zout en peper

Marineer de kip met olijfolie, tijmblaadjes, knoflook, citroensap, zout en peper. Leg de citroenplakjes en extra tijmtakjes eromheen en bak 45 minuten in de oven op 180°C.

Recept: Tijm-honing aardappeltjes

  • 500g kleine aardappeltjes
  • 4 takjes verse tijm
  • 2 eetlepels honing
  • Olijfolie, zeezout

Kook de aardappeltjes, meng met olijfolie, tijmblaadjes en honing. Rooster 20 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.

Tijm-thee recept Giet kokend water over 3-4 takjes verse tijm en laat 5 minuten trekken. Voeg wat honing en een schijfje citroen toe voor een verkwikkende thee die ook nog eens goed is bij verkoudheid.

Tijm-gin cocktail

  • 50ml gin
  • 15ml vers citroensap
  • 10ml tijmsiroop (suiker, water en tijm ingekookt)
  • Tonic water
  • IJsblokjes en een takje tijm ter garnering

Meng alle ingrediënten in een glas met ijs, roer voorzichtig en garneer met een vers takje tijm. Een verfrissend drankje voor warme zomerdagen na het plukken!