Onder de Nederlandse zon, tussen de groene velden, wacht een bijzondere ervaring op je: het plukken van trombochini! Deze veelzijdige oogst biedt een heerlijke uitstap voor iedereen. Alleen of met vrienden en familie, er gaat niets boven het gevoel van verse trombochini die je zelf hebt geplukt.

Wanneer je aankomt op de boerderij, word je begroet door rijen vol trombochini die wachten om ontdekt te worden. Neem je tijd om de perfecte exemplaren te selecteren - de stevige, met een levendige kleur zijn meestal de beste keuze. Kinderen vinden het geweldig om tussen de planten te speuren naar verborgen schatten, terwijl volwassenen kunnen genieten van de rustgevende werking van het plukken.

Eenmaal thuis met je vers geplukte trombochini, openen zich talloze mogelijkheden:

Trombochini Risotto met Parmezaan

  • 300g verse trombochini, in plakjes
  • 300g risottorijst
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 100ml witte wijn
  • 1L groentebouillon
  • 50g geraspte Parmezaanse kaas
  • Olijfolie en boter naar smaak

Fruit de ui en knoflook in olie, voeg de trombochini toe en bak kort mee. Voeg de rijst toe, blus af met wijn en voeg geleidelijk de bouillon toe. Roer regelmatig tot de rijst gaar is en werk af met Parmezaan.

Geroosterde Trombochini met Honing en Tijm

  • 500g trombochini, gehalveerd
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels honing
  • 4 takjes verse tijm
  • Zeezout en peper

Meng alle ingrediënten en rooster 25 minuten in de oven op 200°C tot ze goudbruin zijn.

Voor een verfrissende drank, probeer deze Trombochini Spritz:

  • 30ml trombochini-infused gin (laat 3 dagen trekken)
  • 15ml vers limoensap
  • 10ml suikersiroop
  • Prosecco
  • Schijfje trombochini ter garnering

Trombochini kan ook prachtig worden gebruikt in bloemstukken, waar ze met hun unieke vorm een opvallend accent vormen tussen traditionelere bloemen. Combineer ze met seizoensbloemen voor een boeket dat gesprekken op gang brengt.

Voor een rustgevende thee, giet kokend water over gedroogde trombochini-blaadjes, voeg wat honing toe en laat 5 minuten trekken. Perfect voor een ontspannend moment na een dag vol plukplezier!