Veldsla plukken is een heerlijke buitenactiviteit die je in verbinding brengt met de natuur en lokale landbouw. Wanneer je tussen de rijen veldsla loopt, voel je direct de ontspanning die komt met het simpele genoegen van zelf oogsten. De knapperige, nootachtige blaadjes zijn perfect voor een frisse salade en brengen een glimlach op ieders gezicht.

Neem je kinderen, partner of vrienden mee voor een gezellige middag op de boerderij. Samen bukken, plukken en lachen terwijl jullie manden vullen met deze groene schat. Het is niet alleen een leuke activiteit, maar ook een kans om kinderen te leren waar hun eten vandaan komt.

Eenmaal thuis kun je je vers geplukte veldsla op verschillende manieren gebruiken:

  • Als basis voor een verfrissende salade met wat balsamicoazijn en olijfolie
  • Gemengd met andere slasoorten voor meer textuur in je maaltijd
  • Als garnering op een warme maaltijd
  • In sandwiches en wraps voor een knapperige bite

Recept: Veldsla met geitenkaas en walnoten

  • 200g verse veldsla, gewassen
  • 100g zachte geitenkaas
  • Handvol walnoten, geroosterd
  • 2 peren, in dunne plakjes
  • Dressing van honing, mosterd en olijfolie
  • Versgemalen zwarte peper

Recept: Warme aardappelsalade met veldsla

  • 500g krieltjes, gekookt
  • 150g veldsla
  • 100g spekjes, knapperig gebakken
  • 1 rode ui, fijngesneden
  • 2 el kappertjes
  • Dressing van yoghurt, dille en citroensap

Cocktail: Veldsla Gin Smash

  • 50ml gin
  • Handvol veldsla
  • 15ml limoensap
  • 10ml suikersiroop
  • Tonic water
  • IJsblokjes
  • Garnering: limoenpartje en veldsla blaadje

De veldsla eerst licht kneuzen met de limoensap en suikersiroop, dan gin toevoegen, schudden met ijs, in een glas gieten en aanvullen met tonic. Een verrassende combinatie die je gasten zeker zal imponeren!