Winterpostelein plukken is een heerlijke activiteit die je in de koelere maanden kunt ondernemen. De frisse buitenlucht, het gezelschap van vrienden of familie, en het verzamelen van deze knapperige, sappige groente maken het tot een perfecte dagbesteding. Terwijl je tussen de rijen loopt, kun je genieten van de rust van het platteland en de voldoening van het oogsten van je eigen voedsel.

Eenmaal thuis is winterpostelein veelzijdig te gebruiken. De licht zure, frisse smaak maakt het een geweldige aanvulling op salades, maar je kunt het ook kort roerbakken of verwerken in soepen.

Winterpostelein-aardappelsalade:

  • 200g verse winterpostelein
  • 500g gekookte aardappelen
  • 1 rode ui, fijngesneden
  • 2 el kappertjes
  • Dressing van yoghurt, mosterd en honing

Romige winterposteleinsoep:

  • 300g winterpostelein
  • 2 aardappelen
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 750ml groentebouillon
  • 100ml room
  • Nootmuskaat naar smaak

Voor een verfrissende Winterpostelein Gin Fizz:

  • Handvol winterpostelein
  • 50ml gin
  • 15ml citroensap
  • 10ml suikersiroop
  • Sodawater
  • IJsblokjes
  • Garneren met een takje winterpostelein

Stamp de winterpostelein licht met de suikersiroop, voeg gin en citroensap toe, schud met ijs, zeef in een glas met ijsblokjes en top af met sodawater.