Een dagje uit naar de zeekoolboerderij is een heerlijke manier om te ontspannen en tegelijkertijd iets lekkers te oogsten! Wandel tussen de rijen zeekoolplanten en geniet van de frisse buitenlucht terwijl je de mooiste exemplaren uitkiest. Het plukken van zeekool is niet alleen een leuke activiteit, maar ook een kans om kinderen te leren waar hun eten vandaan komt. Neem je vrienden of familie mee en maak er een gezellige middag van - samen plukken is dubbel zo leuk!
Eenmaal thuis kun je met je vers geplukte zeekool aan de slag in de keuken. Deze veelzijdige groente heeft een licht ziltige smaak die doet denken aan asperges en kool. Perfect voor allerlei gerechten!
Romige zeekoolsoep:
- 500g zeekool, in stukken
- 1 ui, fijngehakt
- 2 aardappelen, in blokjes
- 1 liter groentebouillon
- 200ml room
- Boter, zout en peper
Fruit de ui in boter, voeg zeekool en aardappel toe en bak kort mee. Giet de bouillon erbij en laat 20 minuten sudderen. Pureer de soep, roer de room erdoor en breng op smaak.
Geroosterde zeekool met citroen:
- Verse zeekoolstengels
- Olijfolie
- Citroensap
- Knoflook
- Zeezout
Blancheer de zeekool 2 minuten, laat uitlekken. Meng met olijfolie, citroensap en fijngehakte knoflook. Rooster 10 minuten in de oven op 200°C tot de randjes knapperig zijn.
Voor een verfrissende zeekool-gin fizz:
- 50ml gin
- 15ml zeekoolsiroop (zeekool met suiker en water ingekookt)
- 15ml citroensap
- Tonic water
- IJsblokjes
- Zeekoolblaadje ter garnering
Meng gin, siroop en citroensap in een glas met ijs, vul aan met tonic en garneer met een zeekoolblaadje. Proost op je zelfgeplukte oogst!