Wandel door de groene velden en ontdek het plezier van zelf zuring plukken! Deze friszure bladgroente wacht op jou om geplukt te worden. Neem je kinderen mee voor een leuke middag buiten, of maak er een gezellig uitje van met vrienden. Het zoeken naar de perfecte zuringbladeren is niet alleen ontspannend, maar ook een geweldige manier om de natuur te ervaren.

Eenmaal thuis kun je met je vers geplukte zuring allerlei heerlijkheden bereiden. De frisse, citroenachtige smaak geeft een verrassende twist aan veel gerechten!

Zuringsoep met aardappel:

  • 300g verse zuring, grof gesneden
  • 2 aardappelen, in blokjes
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 liter groentebouillon
  • 100ml room
  • Boter, zout en peper

Fruit de ui in boter, voeg aardappel toe en bak kort mee. Giet de bouillon erbij en kook tot de aardappel gaar is. Voeg zuring toe, laat 2 minuten meekoken. Pureer, roer de room erdoor en breng op smaak.

Zuring-stamppot met spekjes:

  • 500g aardappelen
  • 200g verse zuring
  • 150g spekjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • Scheutje melk
  • Klontje boter
  • Nootmuskaat

Kook de aardappelen. Bak spekjes en ui. Snijd zuring fijn. Stamp aardappelen met melk en boter. Meng zuring, spekjes en ui erdoor. Breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper.

Verfrissende zuring-cocktail:

  • 50ml vodka
  • Handvol zuringblaadjes
  • 15ml suikersiroop
  • 15ml citroensap
  • Sodawater
  • IJsblokjes

Kneus de zuringblaadjes in een shaker, voeg vodka, suikersiroop en citroensap toe. Shake met ijs, zeef in een glas met ijsblokjes en top af met sodawater. Garneer met een zuringblaadje.

Zuring plukken is een heerlijke activiteit die je verbindt met de natuur én je culinaire creativiteit aanwakkert!