Wandel door de gouden velden van suikermaïs en ervaar het plezier van het zelf plukken van deze zoete lekkernij! Het kraken van de stengels en het ontdekken van de perfecte kolf is een heerlijke activiteit voor het hele gezin. Kinderen vinden het geweldig om tussen de hoge maïsplanten verstoppertje te spelen, terwijl volwassenen kunnen genieten van de frisse buitenlucht en het rustgevende ritme van het oogsten.

Met vrienden op maïsavontuur gaan maakt het extra gezellig - wedden wie de grootste kolf vindt of wie het snelst zijn mandje vol heeft? De trotse blikken wanneer iedereen met armen vol vers geplukte suikermaïs naar huis gaat, zijn onbetaalbaar!

Eenmaal thuis kun je direct aan de slag met je oogst. Verse suikermaïs is onweerstaanbaar als je hem simpelweg kookt en met wat boter en zout serveert. Maar er zijn zoveel meer mogelijkheden!

Mexicaanse maïssalade met limoen en koriander:

  • 4 kolven suikermaïs, gekookt en van de kolf gesneden
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 rode ui, fijngesnipperd
  • Verse koriander, gehakt
  • Sap van 2 limoenen
  • Scheutje olijfolie
  • Snufje chilivlokken
  • Zout en peper naar smaak

Romige maïssoep met gerookte paprika:

  • 6 kolven suikermaïs
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 liter groentebouillon
  • 200 ml room
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
  • Olijfolie
  • Zout en peper

Voor de liefhebbers van een verfrissend drankje, probeer deze Zomerse Maïs Mojito:

  • 2 eetlepels vers maïssap (maïskorrels pureren en zeven)
  • 4 cl witte rum
  • Verse munt
  • Limoensap
  • Suikersiroop
  • Bruiswater
  • IJsblokjes

Bewaar wat maïs voor de winter door hem te blancheren en in te vriezen, of maak zelfgemaakte maïsrelish die je maandenlang kunt bewaren. Zo geniet je nog lang na van je zelfgeplukte oogst!