Rettich plukken is een heerlijke buitenactiviteit die je zintuigen tot leven brengt! Wanneer je tussen de rijen loopt, voel je de aarde onder je voeten en ruik je de frisse geur van groeiende gewassen. Het vinden van de perfecte rettich - die witte, langwerpige radijs - geeft een gevoel van voldoening dat moeilijk te evenaren is.

Met vrienden of familie wordt het plukken een gezellig avontuur. Kinderen vinden het geweldig om deze knapperige groente uit de grond te trekken, alsof ze een schat opgraven. Het is een perfecte manier om hen te leren waar ons voedsel vandaan komt, terwijl jullie samen genieten van de buitenlucht.

Eenmaal thuis is rettich veelzijdig te gebruiken. Rauw is hij knapperig en pittig, perfect voor in salades of als gezonde snack. Je kunt hem ook roosteren, stomen of in soepen verwerken voor een mildere smaak.

Rettich-carpaccio met dille en citroen

  • Snijd de rettich in flinterdunne plakjes
  • Besprenkel met citroensap en olijfolie
  • Strooi er verse dille en zeezout over
  • Laat 10 minuten marineren voor serveren

Geroosterde rettich met honing en tijm

  • Snijd de rettich in blokjes van 2 cm
  • Meng met olijfolie, honing en verse tijm
  • Rooster 25 minuten in de oven op 200°C
  • Bestrooi met geroosterde pijnboompitten voor serveren

Voor een verfrissende zomercocktail, probeer een Rettich Gin Fizz:

  • Pureer 2 plakjes rettich met komkommer
  • Voeg 50ml gin, 15ml limoensap en 10ml suikersiroop toe
  • Schud met ijs en zeef in een glas
  • Top af met bruiswater en garneer met een plakje rettich

Pluk je eigen rettich en ontdek de eenvoudige vreugde van vers geoogste groenten die je maaltijden naar een hoger niveau tillen!